2015. ápr.
19
  Egy megvakult vakvezető kutya szívszorító igaz története
Kategória: Állatvédelem - Közzétette: crafty
Edward, az angliai Suffolkban élő kutya maga is vakvezetőként dolgozott éveken át, míg meg nem vakult.
Edward már hat éve élt Graham Waspevel és családjával, hűséges vakvezetőként, amikor mindkét szemét el kellett távolítani gyógyíthatatlan szürkehályog miatt.


A 60 éves Graham Waspe azonban nem akart megválni hűséges társától, ezért az új vakvezető kutyájának, a kétéves Opalnak kettős feladata van. A férfi mellett Edwardot is vezetnie kell.

A megvakult vakvezető kutya most jól megérdemelt nyugdíjas életét éli a családdal.
Ha közterületre mennek sétálni, az a felírat van rajta, hogy "nyugdíjas vakvezető", míg Opalon a szabványos "vakvezető" felírat olvasható.

"A feleségem és én sírtunk, amikor megtudtuk, hogy Edwardnak hályoga van és meg fog vakulni, de mindenképpen gondoskodni akartunk róla" - mondta Mr Waspe.

"Októberben vesztette el a látását, de azóta hihetetlenül jól alkalmazkodott ehhez. Ő és Opal nagyon ragaszkodnak egymáshoz, és imádnak egymáshoz simulva elterülni."A nyolcéves Edward egyébként teljesen egészséges. Graham Waspe hivatalosan vak, de az egyik szemével korlátozottan lát. A férfi és a két kutya egy ideje rendszeresen felkeres iskolákat és lakóközösségeket, hogy a vakvezető kutyákat támogató alapítványnak gyűjtsön.

forrás:/mindenegybenblog/
Hozzászólás kikapcsolva
Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban