2013. ápr.
25
  Piknik és jó hangulatú kirándulás várja a természetjárókat
Kategória: Túrák - Közzétette: fidelius
Írta: Eszter

Kerékpáros, illetve buszos kirándulást szerveznek a szatmári természetjárók április 28-án, vasárnap. A túrázók most Szatmárhegyre látogathatnak.
Erdőd – Erdődhegy – az Almás – a Donát-kápolna – Szatmárhegy az útvonala annak a kirándulásnak, amelyre ezen a hétvégén kerül sor a szatmári természetjárók szervezésében.


Autóbusszal, de akár biciklivel is neki lehet vágni az útnak. A kerékpárosok reggel 8.45 órakor találkoznak az Unio előtti benzinkútnál, onnan pedig 9 órakor indulnak Erdőd irányába.

A menetrend szerinti kisbusz 10 órakor indul a Decebal híd lábától, Szatmárhegyről pedig 16 órakor van busz vissza Szatmárnémetibe. A gyalogos táv összesen 5 kilométer, könnyű túra, a biciklisek pedig 40 kilométert tesznek majd meg a kirándulás alkalmával.

A kirándulók – kerékpárosok és gyalogosok egyaránt – Erdődön találkoznak, ahol megcsodálják a felújított várat. Innen együtt gyalogolnak át az almáskerteken keresztül Szatmárhegyre, ahol szalonna-, miccs- és kolbászsütésre, pihenésre, ismerkedésre és jó hangulatú társalgásra nyílik lehetőség.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt és kikapcsolódni vágyót a kirándulásra.
Bővebb információkért érdeklődni lehet Vadady-Filep Gyulánál a 0758-435-763-as telefonszámon.


forrás:/szmh/