:: Fórumok :: Vegyes :: VICUS CIKKEK

<< Előző téma | Következő téma >>
Önzetlen segítség: Megmentették a sérült vakvezető kutyát
Moderátorok: Erno, fidelius, Babba, crafty
Szerző Üzenet
Vicus
sze ápr 11 2012, 05:56

Regisztrált tag #16
Regisztrált: sze ápr 20 2011, 05:07
Üzenetek: 103
Nagy bajba került szerdán délelőtt Sopronban, egy külföldi vak férfi, miután a GYSEV
pályaudvaron megsérült a kutyájának a lába.

Szerda délelőtt a vasútállomás várótermében a járókelők arra lettek figyelmesek, hogy
egy kutyus fájdalmas vonyításba kezd. Egy külföldi, vak fiatalember speciálisan képzett
labrador kutyájának a lába beleakadt a vasúti kocsi lépcsőjébe.
A kutyus fájdalmas „kiabálása" nagyon megrendített mindenkit.

A közeli padig tudtak csupán továbbmenni, ahol a fiatalember tehetetlenül simogatta,
nyugtatgatta kutyáját, aki nyüszögve sérülését nyalogatva próbálta csillapítani vérzését.
Mi ekkor érkeztünk a helyszínre, hallva, és látva a történteket, felhívtuk állatorvos isme-
rősünket, dr. Wilfing Juditot.

Ő perceken belül megérkezett a helyszínre - munkaidején kívül -, hogy önzetlenül segítsen
a szerencsétlenül járt kutyuson. Ha a speciálisan képzett eb megsérül, a gazdája tehetetlen.
Pláne, hogy külföldi és vak, honnan és hogyan hívjon segítséget? - kaptunk levelet olvasó
tudósítónktól.

- Amikor megérkeztem az eb vérzése már elállt - tudtuk meg dr. Wilfing Judittól. - Az állatnak
fájdalomcsillapítót, gyulladáscsökkentőt, valamint antibiotikumot adtam. A kutya körme nem
szakadt le, ám a sérülés így is nagy fájdalmat tud okozni. Az Ausztriában élő fiatalember és
kutyája ezt követően már megkönnyebülten folytatta útját.

.
Az akadályok nem törhetnek meg, hogy továbblépjek...
Vissza az elejére

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF