![]() |
Feltöltés Hirek Gazdit keres Fórum Állatvédelem Tevékenységek Túrák | ![]() |
:: Fórumok :: Állatvédelem :: ....ezt láttam |
|
<< Előző téma | Következő téma >> |
Kivégzett két tacskót a gyilkos vadász |
Moderátorok: Erno, fidelius, Babba, crafty
|
Szerző | Üzenet | ||
Vicus |
| ||
![]() ![]() Regisztrált tag #16 Regisztrált: sze ápr 20 2011, 05:07Üzenetek: 103 | Hidegvérrel lőtte ki Zorrót (2) és Vilit (2) egy győri vadász. Szörfy András (62) azonnal tüzelt, ahogy meglátta a két tacskót. A kutyusoknak mindössze annyi volt a bűne, hogy egy őz nyomába eredtek.![]() – A két kis csibész szeretett csavarogni, időnként el-elkóboroltak napközben, de estére mindig visszajöttek – mesélte Schauer László (23), a tacsik gazdája. – Így csak akkor kezdtem el aggódni, amikor még reggel is üres volt a kutyaház. Hiába tettük tűvé értük a környéket az öcsémmel, sehol nem találtuk őket. Aztán pár nap múlva a szomszéd srác kopogtatott nálunk, hogy valamit mindenképpen látnunk kell – csuklott el László hangja. – A közeli árokhoz siettünk, ahol már a bűztől is alig lehetett megmaradni. Az árokban odahányva hevert a két kiskutyám már bomlásnak indult teteme. A vidám természetű tacsik László szerint a világ legbarátságosabb jószágai voltak, soha egyetlen állatot sem bántottak, együtt aludtak a ház kismacskáival. A gazda biztos abban, hogy azon a végzetes estén is csak játékból követték az őzet. A vadász azonban kíméletlenül és figyelmeztetés nélkül lőtt, mihelyt meglátta a kutyusok sziluettjét. – Ültem a magaslesen, amikor este fél 10 környékén megláttam egy felriasztott őzet, pár másodperc múlva pedig két kutya is feltűnt a láthatáron: először a feketét láttam, de ott csaholt a nyomában egy barna is. Nem tudtam, kihez tartoznak, nem is érdekelt, csak lőttem. Ezek a kutyák a vadat hajtották és akár szét is téphették volna azt – indokolta a hidegvérű gyilkosságot Szörfy András (62), a vadász, aki utólag maga is úgy gondolja, talán nem az árokba hajítva kellett volna sorsukra hagyni a meglőtt ebeket. ![]() A Blikk által megkérdezett gyakorlott vadász szerint nevetséges ötlet, hogy egy rövid lábú tacskó utolérjen egy villámgyors őzet. Ráadásul a tacskókat általában a sokkal lomhább vaddisznók hajtására használják. – Egy őz akár 50 km/órás sebességgel is képes futni, míg egy tacskó hozzávetőlegesen 20 km/ órával kocog – mondta a neve elhallgatását kérő vadásztárs. Nem csak a kutyusok gazdái állnak értetlenül a szörnyű eset előtt, a helyi vadőr sem érti a győri vadász tettét. Cselekedhetett volna másképpen András, leadhatott volna riasztólövéseket, vagy elkezdhetett volna kiabálni, hogy elriassza az állatokat – mondta a Blikknek Nagy Mihály, a gyömörei vadőr. – Hiszen a hatályos jogszabályok szerint sem muszáj azonnal ölni: a vadász el is foghatja a vadat űző kutyát a vadállomány védelme érdekében. László testvérével sírt készített a bomló kutyatesteknek, hogy örökre emlékezhessenek kedves kis négylábú családtagjaikra. Forrás: Blikk.hu ![]() . Az akadályok nem törhetnek meg, hogy továbblépjek... ![]() | ||
Vissza az elejére | | ||
Baba |
| ||
Vendég | Minden estere az ilyen gyilkos vadásznak el kéne venni a fegyverviselési jogosítványát,ha képes volt két ilyen ártatlan kiskutyust lelőni,még a gondolatától is elfog a rosszul lét.A szomszédomnak három tacskója van,imádni valók,okosak, roppant játékosak(ezért is szaladtak az őz után !) de, hogy egy nyavalyás vadász ne ismerjen legalább 10 kutyafajtát, ![]() ![]() ![]() Így néznek ki a szomszédomnak a tacskói: Minni,Dézi,Mókus ![]() Hát nem édesek? Le tudná egy igazi emberbarát lőni oket?????????SOHA! ![]() [ Módosítva h júl 04 2011, 01:03 ] | ||
Vissza az elejére | | ||
Gombi |
| ||
![]() Regisztrált tag #17 Regisztrált: cs ápr 21 2011, 06:46Üzenetek: 21 | Nálunk történt . A szomszédom szintén vadász . A házunkkal szemben lévő kertből egy pillanatra kibujt a kutya , a szomszéd azonnal lelőtte a balkonról a házunk előtt . Nem volt ideje sehová menni . A vadászt még felelőségre sem vonták .Bezzeg az ő kutyái sokszor szabadon kószálnak . Hol van itt az igazság ? | ||
Vissza az elejére | | ||
Vicus |
| ||
![]() ![]() Regisztrált tag #16 Regisztrált: sze ápr 20 2011, 05:07Üzenetek: 103 | Igazság!? Ma már fogalom ez a szó!!! :( . Az akadályok nem törhetnek meg, hogy továbblépjek... ![]() | ||
Vissza az elejére | | ||