:: Fórumok :: Állatvédelem :: ....ezt láttam

<< Előző téma | Következő téma >>
Kivégzett két tacskót a gyilkos vadász
Moderátorok: Erno, fidelius, Babba, crafty
Szerző Üzenet
Vicus
v júl 03 2011, 12:44

Regisztrált tag #16
Regisztrált: sze ápr 20 2011, 05:07
Üzenetek: 103
Hidegvérrel lőtte ki Zorrót (2) és Vilit (2) egy győri vadász. Szörfy András (62) azonnal tüzelt, ahogy meglátta a két tacskót. A kutyusoknak mindössze annyi volt a bűne, hogy egy őz nyomába eredtek.

– A két kis csibész szeretett csavarogni, időnként el-elkóboroltak napközben, de estére mindig visszajöttek – mesélte Schauer László (23), a tacsik gazdája. – Így csak akkor kezdtem el aggódni, amikor még reggel is üres volt a kutyaház. Hiába tettük tűvé értük a környéket az öcsémmel, sehol nem találtuk őket. Aztán pár nap múlva a szomszéd srác kopogtatott nálunk, hogy valamit mindenképpen látnunk kell – csuklott el László hangja.
– A közeli árokhoz siettünk, ahol már a bűztől is alig lehetett megmaradni. Az árokban odahányva hevert a két kiskutyám már bomlásnak indult teteme. A vidám természetű tacsik László szerint a világ legbarátságosabb jószágai voltak, soha egyetlen állatot sem bántottak, együtt aludtak a ház kismacskáival. A gazda biztos abban, hogy azon a végzetes estén is csak játékból követték az őzet. A vadász azonban kíméletlenül és figyelmeztetés nélkül lőtt, mihelyt meglátta a kutyusok sziluettjét. – Ültem a magaslesen, amikor este fél 10 környékén megláttam egy felriasztott őzet, pár másodperc múlva pedig két kutya is feltűnt a láthatáron: először a feketét láttam, de ott csaholt a nyomában egy barna is.
Nem tudtam, kihez tartoznak, nem is érdekelt, csak lőttem. Ezek a kutyák a vadat hajtották és akár szét is téphették volna azt – indokolta a hidegvérű gyilkosságot Szörfy András (62), a vadász, aki utólag maga is úgy gondolja, talán nem az árokba hajítva kellett volna sorsukra hagyni a meglőtt ebeket.

A Blikk által megkérdezett gyakorlott vadász szerint nevetséges ötlet, hogy egy rövid lábú tacskó utolérjen egy villámgyors őzet. Ráadásul a tacskókat általában a sokkal lomhább vaddisznók hajtására használják. – Egy őz akár 50 km/órás sebességgel is képes futni, míg egy tacskó hozzávetőlegesen 20 km/ órával kocog – mondta a neve elhallgatását kérő vadásztárs. Nem csak a kutyusok gazdái állnak értetlenül a szörnyű eset előtt, a helyi vadőr sem érti a győri vadász tettét.
Cselekedhetett volna másképpen András, leadhatott volna riasztólövéseket, vagy elkezdhetett volna kiabálni, hogy elriassza az állatokat – mondta a Blikknek Nagy Mihály, a gyömörei vadőr. – Hiszen a hatályos jogszabályok szerint sem muszáj azonnal ölni: a vadász el is foghatja a vadat űző kutyát a vadállomány védelme érdekében. László testvérével sírt készített a bomló kutyatesteknek, hogy örökre emlékezhessenek kedves kis négylábú családtagjaikra. Forrás: Blikk.hu

.
Az akadályok nem törhetnek meg, hogy továbblépjek...
Vissza az elejére
Baba
h júl 04 2011, 01:01
Vendég
Minden estere az ilyen gyilkos vadásznak el kéne venni a fegyverviselési jogosítványát,ha képes volt két ilyen ártatlan kiskutyust lelőni,még a gondolatától is elfog a rosszul lét.A szomszédomnak három tacskója van,imádni valók,okosak, roppant játékosak(ezért is szaladtak az őz után !) de, hogy egy nyavalyás vadász ne ismerjen legalább 10 kutyafajtát, azt, hogy melyiknek milyen a tulajdonsága(hiszen a tacskó, vadászkutya,de nem képes még egy nyuszikát sem szétszaggatni,nemhogy egy őzikét !!! ez nevetséges !) akkor inkább lőné magát főbe,ajaj milyen "emberek lakják a földet !!! FELHÁBORÍTÓ !!!
Így néznek ki a szomszédomnak a tacskói: Minni,Dézi,Mókus

Hát nem édesek? Le tudná egy igazi emberbarát lőni oket?????????SOHA!

[ Módosítva h júl 04 2011, 01:03 ]
Vissza az elejére
Gombi
h júl 04 2011, 05:42
Regisztrált tag #17
Regisztrált: cs ápr 21 2011, 06:46
Üzenetek: 21
Nálunk történt . A szomszédom szintén vadász . A házunkkal szemben lévő kertből egy pillanatra kibujt a kutya , a szomszéd azonnal lelőtte a balkonról a házunk előtt . Nem volt ideje sehová menni . A vadászt még felelőségre sem vonták .Bezzeg az ő kutyái sokszor szabadon kószálnak . Hol van itt az igazság ?
Vissza az elejére
Vicus
h júl 04 2011, 03:26

Regisztrált tag #16
Regisztrált: sze ápr 20 2011, 05:07
Üzenetek: 103
Igazság!? Ma már fogalom ez a szó!!! :(

.
Az akadályok nem törhetnek meg, hogy továbblépjek...
Vissza az elejére

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF