![]() |
Feltöltés Hirek Gazdit keres Fórum Állatvédelem Tevékenységek Túrák | ![]() |
:: Fórumok :: Állatvédelem :: ....ezt láttam |
|
<< Előző téma | Következő téma >> |
érdekességek az állatokról |
Moderátorok: Erno, fidelius, Babba, crafty
|
Szerző | Üzenet | ||
fidelius |
| ||
![]() ![]() ![]() Regisztrált tag #2 Regisztrált: cs okt 07 2010, 05:13Üzenetek: 89 | beküldte: Vicus A roppant erejű Komale egy karcolást sem ejt a kiskacsán, amely már élvezi a kényeztetést ![]() A Komale nevű négyéves gorilla olyan meleg fogadtatásban részesítette vendégét, hogy végül teljesen magához édesgette az eleinte rémült kiskacsát. Felvette, simogatta, ringatta, dédelgette, úgy játszott vele, mintha saját gyermeke lett volna. A hápogó jószág egy idő után már el sem akart menekülni a hatalmas állat karjaiból. forrás:/Bors/ [ Módosítva v ápr 17 2011, 06:09 ] | ||
Vissza az elejére | | ||
Vicus |
| ||
![]() ![]() Regisztrált tag #16 Regisztrált: sze ápr 20 2011, 05:07Üzenetek: 103 | Hová tüntek a verebek és a rigók? "Ilyesztöen eltüntek a földröl.Mikor kicsi voltam (32)állandoan a fákon és a bokrokba csipogtak.Hová lettek??????" idézet!! ********** Én amit tapasztaltam az elmúlt években a fővárosban (Bp) 2 vagy 3 éve figyeltem fel először arra, hogy amikor kiviszem a kutyusomat a parkba, nem hallom a verebek csivitelését !! Egyre kevesebb a rigófütty is, eltűntek azok a madarak amelyek kellemesek voltak az emberi fülnek. Helyette varjú károgást, szarka cserregést hallani!! Meglepő dolgot tapasztaltam, (az ablakból láttam) amint egy macska figyelte a szarkát gondoltam, hogy nem támadja meg a cica, mert túl nagy falat neki!! Amit ezután láttam nagyon meglepett, a szarka támadta meg a cicát !! Ekkor merült fel bennem, hogy talán ők tüntették el a verebeket, rigókat!! A kellemes hangok eltűntek, helyette hangos károgás veri fel az amúgy sem csendes fővárost!! ![]() . Az akadályok nem törhetnek meg, hogy továbblépjek... ![]() | ||
Vissza az elejére | | ||
Gombi |
| ||
![]() Regisztrált tag #17 Regisztrált: cs ápr 21 2011, 06:46Üzenetek: 21 | Szlovákiában élő magyar vagyok, a magyar határhoz légvonalban három km-re egy kis faluban. Évekkel ezelőtt rengeteg madár , veréb, fecske ,/kétfajta/ , sőt füstifecske is volt. A gólyák visszajöttek de a többiek eltüntek .Veréb egyáltalán nincs, pedig azok télen is itt maradnak.Csak egy pár fecske jött vissza.Talán kettőt ha láttam .Hová lettek?Nálunk szarka sincs már . | ||
Vissza az elejére | | ||
Vicus |
| ||
![]() ![]() Regisztrált tag #16 Regisztrált: sze ápr 20 2011, 05:07Üzenetek: 103 | Ember-állat Kapcsolat A társállatok részei mindennapi életünknek. Azok az emberek, akik tartanak valamilyen állatot, hétköznapjaikban rendszeresen élvezik az állattartás felelőssége mellett ennek jótékony hatásait is. Sajnos azonban napjainkban a nagyvárosok lakói egyre inkább eltávolodnak a természettől. A betonházak között már természetnek számít a néhány négyzetméteres park is. A lakótelepeken az állattartás is nehézkesebb. Sok gyerek csak a televízióból ismeri az állatokat. Néhányan meggyőződéssel vallják, hogy a tehén színe lila és a macskák whiskast esznek. Talán ennek következtében modern korunkban a társállatok (kutya, macska, teknős, tengeri malac, halak, stb.) egyre nagyobb szerepet kapnak az emberek, különösen a városi emberek életében. Talán a természettel való kapcsolatunkat szeretnénk felújítani, vagy valami olyan dolgot kapunk meg az állatoktól, ami nélkülözhetetlen. Az ember és állat kapcsolatának pozitív hatásait az 1970-es években kezdték el szisztematikusan vizsgálni. Az állattartási szokások, ember-állat kapcsolat, valamint az állatterápia témakörében hazánkban is végeznek magas színvonalú tudományos kutatásokat. A gyógyító állat - Megfigyelték, hogy azok az idős emberek, akiknek életét egy kis kedvenccel való törődés feladata édesíti meg, ritkábban betegszenek meg, gyorsabban kilábalnak a betegségekből és összességében tovább élnek, mint magányos társaik. - Egyes krónikus betegségeknél, ahol egyéb oki terápia nem jöhet szóba a kiegyensúlyozott életmód részeként a társállat jelenléte lényegesen könnyebbé teszi a betegség kézbentartását. - Közismert tény az is, hogy orvosok kifejezetten javasolják, hogy töltsünk több időt kedvenceinkkel, ha a stressz tüneteit enyhíteni akarjuk. - Kutatások igazolják, hogy az állatok révén sokak kerültek ki reménytelen depressziójukból. - Műszeres vizsgálatok igazolják például, hogy ha az ember ölében doromboló macskát tart mintegy 20%-kal csökken az illető vérnyomása. - Szellemi fogyatékosoknál például egy akvárium jelenléte meglepő módon javított az ápoltak szociális viszonyán. Állatterápia Az állatterápia olyan alkalmazott tudományág, mely terápiás állatokat (leggyakrabban kutya, macska de bármilyen szelíd emlős vagy hüllő, hal is) használ bizonyos emberi problémák megoldására. Angliában mozgalom indult ki abból a felismerésből, hogy az állatok jelenléte - akárcsak rövid találkozásról legyen is szó - jelentősen segít a betegek felépülésében. Az Egyesült Királyságban 1983 óta a. PAT (Pet As Therapy) állatterápiás mozgalom több mint tízezer olyan kutyát és macskát regisztrált, melyek önkéntes gazdáikkal rendszeresen járják a különböző kórházakat és látogatják valamennyi korosztály betegeit. Az állatterápia során a terápiás csapat segítségével a páciens kapcsolatot alakít ki a terápiás állattal (simogatás, etetés, sétáltatás), ezzel segítve elő a terápiás folyamatot, amely az állat-ember kötődésen alapul, ezáltal kialakítva az állatterápiára jellemző terápiás hatásokat, úgymint fizikai, érzelmi, szociális, és kognitív hatásokat. Ami a terápiás állatok kiválasztásánál fontos: az állat legyen kiegyensúlyozott, emberbarát és ne legyen ijedős, a zajok iránt érzékeny. Fajta, életkor, nem számít. Bárki kutyája, cicája lehet gyógyító állat, segíthet embereknek túljutni a betegség megpróbáltatásain. ![]() ![]() . Az akadályok nem törhetnek meg, hogy továbblépjek... ![]() | ||
Vissza az elejére | | ||
fidelius |
| ||
![]() ![]() ![]() Regisztrált tag #2 Regisztrált: cs okt 07 2010, 05:13Üzenetek: 89 | Gombi írta ... Szlovákiában élő magyar vagyok, a magyar határhoz légvonalban három km-re egy kis faluban. Évekkel ezelőtt rengeteg madár , veréb, fecske ,/kétfajta/ , sőt füstifecske is volt. A gólyák visszajöttek de a többiek eltüntek .Veréb egyáltalán nincs, pedig azok télen is itt maradnak.Csak egy pár fecske jött vissza.Talán kettőt ha láttam .Hová lettek?Nálunk szarka sincs már . ....én falun lakom Szatmárnémeti mellett ,itt viszont veréb rengeteg van, és összel pedig rengeteg a seregély , a fecskékböl pedig alig jöttek vissza ![]() | ||
Vissza az elejére | | ||
adm |
| ||
Vendég | Katt ide! egyszerűen érdemes megnézni!! | ||
Vissza az elejére | | ||
Vicus |
| ||
![]() ![]() Regisztrált tag #16 Regisztrált: sze ápr 20 2011, 05:07Üzenetek: 103 | Katt ide! . Az akadályok nem törhetnek meg, hogy továbblépjek... ![]() | ||
Vissza az elejére | | ||
fidelius |
| ||
![]() ![]() ![]() Regisztrált tag #2 Regisztrált: cs okt 07 2010, 05:13Üzenetek: 89 | áthelyezve, Vicustól 1947-ben használták először a "repülő csészealj" kifejezést. Egyes dínóknak 1000 foga volt. A pisai ferdetorony már akkor dőlni kezdett, mikor még építették. Naponta mintegy 100 szál hajat hullatsz el. Panda ürülékből papír is készíthető! Az óriáskagylók több mint 100 évig is élhetnek. Évente mintegy 16 millió villámcsapás éri a földet. A ketchupot eredetileg gyógyszerként árulták. A babák már az anyukájuk hasában is ásítanak. A csirke repülési rekordja 13 másodperc. ![]() | ||
Vissza az elejére | | ||