2010. okt.
18
  Csillag Antal emléktúra 2010
Kategória: Túrák - Közzétette: fidelius
Csillag Antal emléktúra

Bár az idö nem volt kegyes hozzánk október 17-én, de legalább esö nélkul megusztuk az Anti bácsi az EKE elsö elnöke emlékére szervezett emlékturát, melyen részt vett az EKE és a Fidelius tagjainak jelentös része.Szatmárnémetiböl indultunk és egy órai vonatozás után Avasujvárostól megkezdtük az Avasi dombok bebarangolását, és elgyönyörködtünk az öszi szinek kavalkádjában.
Utunk dombokon, erdökön, réteken keresztül vezetett, bár a panoráma a ködös párás idö miatt nem volt a megszokott, gyönyörü látvány a maramarosi havasokkal , utunk egyáltalán nem volt unalmas, és mindig tartogatott valami érdekességet..Aztán megérkeztünk, barátunk, Mezei Józsi vendéglátónk szölejébe, és meglátogattuk a kéglijét is, turavezetönk Berkeszi Zsolt pedig megemlékezett Anti bácsi munkásságának jelentöségéröl, majd felolvasta nyiregyházi vendégünk Valika irását aki személyesen is ismerte Anti bácsit az EKE egyik alapitóját és elsö elnökét.
Aztán tüzet raktunk és megsütöttük a hazulról hozott szalonnát, pácolt hust és egyeb finomságokat.

Hogy jobban csússzon a sok sültétel, házigazdánk megkinált a sajátkészitésü háziborával, amelynek igen nagy sikere volt a társaság tagjai között, és ez nagymértékben hozzájárult a résztvevök kedélyállapotának a javulásában, és jól esett elbeszélgetni egymással az éppen aktuális ügyes-bajos dolgainkról.
Az idö azonban gyorsan telt és felcihelödtünk, mert el kellett érnünk a Muzsdaj-tetöröl indulo vonatot.

Ezuton is köszönet a turavezetönknek és a vendéglátónknak a jól megszervezett, és jól sikerült turáért.

még több kép a turáról Katt ide!Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz