2011. júl.
13
  Kutya macska barátság? Tippek és trükkök
Kategória: Állatvédelem - Közzétette: e107
Szerző: BabaSok gazdinak okoz fejfájást, hogy hogyan is szoktassa össze kutyáját és macskáját. Ehhez adunk tippeket:

Kutyához a macskát


Kérdés, hogy ki volt előbb a háznál: a kutya vagy a macska? Ha előbbi, akkor általában könnyebb dolgunk lesz, egy kutya ugyanis könnyebben elfogad egy kölyökmacskát, mint egy felnőtt macska egy kiskutyát.

Kutyánkat macskánk érkezésekor a biztonság kedvéért tartsuk pórázon, nehogy bármi probléma adódjon még az összeszoktatás előtt. Mint minden barátsághoz, ehhez is idő kell, először elég, ha megszokják egymás látványát, aztán, amikor kellőképpen lenyugodtak, közelebb lehet engedni egymáshoz a két állatot, hadd szokják egymás szagát. Vigyázzunk, hogy cicánk bele ne karmoljon kutyánk orrába, amikor az szaglászni próbálja, mert ez alaposan elronthatja a bimbózó kapcsolatot! Csupán pár hét kell a békés egymás mellett élés kialakulásához, addig legyünk türelemmel.

Macskához a kutyát:A macskák szeretik a békét és nyugalmat, márpedig ennek vége, ha a házhoz hozunk egy ugra-bugra kiskutyát. Nagyon valószínű, hogy macskánk "halálosan" megsértődik ránk, amiért haza mertünk hozni egy csaholós jószágot. Legjobb, ha külön részt kerítünk el, ahol macskánk a továbbiakban is nyugodtan szunyókálhat, anélkül, hogy kutyánk megzavarná, illetve itt is fontos, hogy adjunk időt a kapcsolatnak, ne akarjuk egyből "egymásnak ereszteni" állatainkat. Engeszteljük ki cicánkat jutalomfalatokkal, illetve foglalkozzunk vele is lehetőség szerint, ne csak az új jövevénnyel. Az etetőtálkájuk legyen külön, úgy, hogy a kutya ne érje el a macska tálját. Erre az óvintézkedésre egy idő után nem is lesz szükség, kedvenceink pedig szépen összeszoknak.


Forrás: kutyatv